Shen Body Balance Vuren

De actief verbonden ademhalings- techniek

De actief verbonden ademhaling, is een techniek waarbij je de kracht van je eigen ademhaling ervaart.

De actief verbonden ademhaling kan verschillende effecten hebben op zowel het lichaam als de geest. Het kan een gevoel van intensiteit en energie opwekken, en sommige mensen ervaren tintelingen, verhoogde hartslag, warmte of andere fysieke sensaties. Op emotioneel niveau kan het ademwerk diepere bewustwording en het vrijkomen van opgeslagen emoties zoals verdriet, angst of woede bevorderen. Het kan ook een gevoel van bevrijding, ontspanning en innerlijke rust brengen.
Deze vorm van ademen, brengt je weer dichter bij jezelf. Het brengt inzicht in de manier waarop je leeft. Je ademt zoals je leeft.
Je kan met de actieve verbonden ademhaling je patronen en neigingen die jou niet meer dienen transformeren en vastzittende emoties en trauma’s kunnen op cel niveau losgemaakt en geheeld worden. Emoties “in het moment” duren maar 45 tot 90 seconden wanneer we ze zouden laten stromen door ons lichaam. Dit is dus helemaal niet zo lang of erg als we denken.

Doordat we van kinds af aan niet geleerd hebben emoties te erkennen zijn we onszelf ertegen gaan beschermen, door ze op te slaan, in te houden of te ontkennen. Toch hebben ze veel meer invloed op ons dagelijks leven dan je denkt. Emoties kan je namelijk laten stromen zonder dat je het perse hoeft te uiten naar de buitenwereld.

Wanneer je door bepaalde delen van je lichaam niet kan ademen, kan dit duiden op vastgezette, onverwerkte emoties.
Door het toepassen van drukpunten op het gebied waar de adem niet stroomt kan de emotie weer loskomen waardoor er weer ademruimte komt.
De verbonden ademhaling leert jou lichaam om de volledige ademruimte weer te benutten, waardoor je vrijer, creatiever en met meer zelfvertrouwen in het leven kan staan.
Je maakt weer contact met je innerlijke kracht en geeft het een betere gezondheid en een sterker immuunsysteem

Het is belangrijk op te merken dat de actief verbonden ademhaling een krachtige en soms intensieve ervaring kan zijn. Het is daarom belangrijk dat je dit doet onder begeleiding van een ervaren ademcoach, 1op 1 of in een groepssessie.

Het is een ademtechniek waarbij je via een geopende mond 2/3 inademt en 1/3 uitademt, zonder pauze, als een voortdurende golfbeweging. Door deze ademhalingstechniek te beoefenen, leer je weer door alle delen van je ademhalingsstelsel te ademen, namelijk je buik, je middenrif en je borst. Dit stelt je in staat om dieper in je lichaam te komen en vastgezette, oude of weggestopte emoties die zowel fysieke als mentale last kunnen veroorzaken, te laten stromen en te helen.
Deze actief verbonden ademhalingstechniek is 1 van de ademsessies die we gebruiken in de ademcirkel waarin je de techniek in een kleine geroep uitvoert.