Shen Body Balance Vuren

Adem massage

Een adem massage is een massage die ik speciaal ontwikkeld heb om NOG dieper te kunnen ontspannen. Bewust ademen en masseren gaat heel goed samen.
Als je op je buik ligt en je doet een ademoefening is het makkelijker om naar je buik te ademen, daardoor kom je dieper in het deel van het autonome zenuwstelsel dat de organen zodanig beïnvloedt dat het lichaam in een toestand van rust en herstel kan komen.

De meeste mensen hebben tegenwoordig een druk leven. Je moet van alles, werken, sporten, kinderen naar school brengen, uitgaan, etc. Zolang je maar bezig blijft. Ik hoor mensen wel eens zeggen hoe trots ze zijn dat ze de hele dag” aan ‘staan’. Als ze niet bezig zijn vinden ze zichzelf lui.

Niets is minder waar. Je hebt niet voor niets een zenuwstelsel dat bestaat uit een gas en een rem. Met moeilijke woorden: je sympathische en je parasympathetische zenuwstelsel.
Het gas is prima, maar als je niet een paar keer per dag op die rem trapt, ontstaan er langzaamaan lichamelijke klachten. Doordat je de hele dag aan staat, gaat je ademhaling hoger zitten en ben je aan het over ademen. Je ademt daardoor te veel zuurstof in en je Co2 daalt. Dan ontstaat er een onbalans. Door deze onbalans komt de zuurstof minder goed aan in al je cellen en heb je minder energie.

Meer ademen is minder energie.
Minder ademen is meer energie.

Door een hoge ademhaling:

  • Verslapt je grote ademspier (het middenrif) en hebben longen en hart minder ruimte
  • Kunnen er klachten ontstaan in je spijsverteringssysteem
  • Kan het zijn dat je slecht slaapt
  • Kan je nek en schouderklachten krijgen
  • Kunnen er angsten ontstaan (hyperventilatie)
  • Kunnen je emoties niet meer door je lichaam stromen

De adem massage leert je weer naar je buik te ademen en dieper te ontspannen. Hierdoor zullen bovenstaande klachten aanzienlijk verbeteren of zelfs verdwijnen.