Shen Body Balance Vuren

Magnesium boost & verwenbehandeling

Er zijn veel vitaminen en mineralen. Het mineraal magnesium wordt beschouwd als derde levensbehoefte van het lichaam, naast de behoefte van zuurstof en water.

Omdat we helaas via onze voeding onvoldoende magnesium meer binnen krijgen ontstaan er al snel tekorten in ons lichaam. Dit tekort kan steeds meer toenemen. Bijvoorbeeld door het ouder worden; drinken van koolzuurhoudende frisdranken en koffie; het eten van veel suikers; door stress of veel sporten.

Het tekort aan magnesium wordt vaak aangevuld met voedingssupplementen. In een groot wetenschappelijk onderzoek is recent bewezen dat het mineraal beter kan worden opgenomen door de huid.

Het grote voordeel van toepassing via de huid, ligt in de mogelijkheid om acute problemen ook lokaal te behandelen. Je kan hierbij denken aan spierkrampen, spierpijnen, rusteloze benen of artrose.

Na jaren slikken van een magnesium supplement ben ik over gegaan om magnesium door mijn huid op te laten nemen. Het resultaat was werkelijk verbluffend. Ik voelde mezelf rustiger worden van binnen. Daardoor verdwenen ook mijn laatste opvliegers.

Omdat ik er zelf zo enthousiast over ben, ben ik in januari 2023 gestart met de Magnesium boost & verwenbehandelingen.

De behandeling bestaat uit een warm voetenbad van 20 min met magnesiumkristallen. Het voetenbad is misschien wat in de vergetelheid geraakt. Er zijn bijna geen andere manieren denkbaar, die zo goed en snel werken voor een magnesiumopname in het lichaam.
Door het voetbad verwijden de bloedvaten zich, wat stimulerend werkt voor de bloedsomloop en het afvoeren van gifstoffen. Als je in het voetenbad zit, zal ik je onder het genot van een lekker kopje thee wat meer vertellen over de werking van magnesium.

Na het voetenbad wordt je ingesmeerd met magnesium gel.
Je wordt daarna in een infrarood deken gewikkeld die een temperatuur heeft tussen de 40 /45 graden. Dit gedeelte van de behandeling duurt 30 minuten.
Door de warmte, wordt de magnesium opname bevorderd en kunnen de spieren extra ontspannen.
Terwijl jij lekker ontspannen ligt, krijg je van mij een gezichts- en hoofdmassage.

Extra aan te bevelen bij: stress, zwangerschap, slaapproblemen, vermoeidheid, hoofdpijn en migraine, hart en vaatziekten, diabetes, spierkrampen.

Stress

Magnesium staat bekent als het anti stress mineraal.
Tijdens een stress volle periode verbruikt het lichaam tweemaal zoveel magnesium dan normaal.
Dus het aanvullen van dit mineraal is dan juist heel belangrijk.
Voldoende magnesium heeft een rustgevend effect op lichaam en geest en draagt bij aan een meer gebalanceerde stressreactie.

Zwangerschap

Tijdens de zwangerschap neemt de behoefte van magnesium toe. Het mineraal is belangrijk voor de groei van de foetus. Veel klachten die het gevolg zijn van hormonale veranderingen, kunnen voorkomen worden door voldoende opname van magnesium.

Moeders die borstvoeding geven hebben vaak een chronisch tekort aan vitale voedingswaarden. Veel hiervan gaat immers naar de voeding voor het kind.. Dit geldt in het bijzonder voor magnesium.

Mentale klachten

Magnesium heeft ook een doorslaggevend aandeel in de regulering van dopamine en serotonine in de hersenen. Wetenschappers hebben magnesiumgebrek aangewezen als een van de verantwoordelijke factoren voor het ontstaan van depressies.
Het kan ook verlichting bieden bij stress, angst, ADHD,ADD, migraine, vergeetachtigheid, of in een vroeg stadium van alzheimer.

Slaapproblemen

Doordat magnesium het lichaam helpt ontstressen heeft het ook een positieve werking op de nachtrust.

Hoofdpijn en migraine

Deze kunnen ontstaan door het samentrekken van de bloedvaten. Magnesium heeft een ontspannende werking op het hoofd en de nekspieren.

Vermoeidheid

Vermoeidheidsklachten kunnen worden veroorzaakt door een magnesium tekort. Het kan verlichting bieden bij ziekten als ME, chronisch vermoeidheidssyndroom en fibromyalgie.

Spierkramp, spierpijn of restless legs

Het mineraal calcium spant de spieren aan. Magnesium zorgt voor de ontspanning van de spieren. Het is ook verantwoordelijk voor het afdrijven van melkzuren uit onze spieren na inspanning en hierdoor effectief tegen spierkrampen.

Huidproblemen

Magnesium heeft ook een bewezen werking op het herstel van de huid. Bij bijvoorbeeld voetschimmel, eczeem, psoriasis of andere huidklachten kan het verlichting geven.

Hart en vaatziekten

Magnesium is zeer belangrijk voor een goede conditie van het hart, de belangrijkste spier in ons lichaam. Hartritme stoornissen en hoge bloeddruk kunnen duiden op een magnesium te kort.

Diabetes type 2

Diabetes is een stofwisselingsziekte die een direct verband heeft met een magnesium tekort. Magnesium stuurt de gehele stofwisseling aan. Door voldoende magnesium toevoer worden de gevolgen van diabetes verzacht.

Er zijn dus een heleboel redenen om te kiezen voor een Magnesium boost & Verwenbehandeling. Ik gebruik de magnesiumkristallen en magnesiumgel van Permsal.

Scheer jezelf niet een paar dagen voor de behandeling. Bij pas geschoren lichaamsdelen kan de magnesium prikken.
Het is ook raadzaam om je lichaam thuis te onderhouden met magnesium. Je kunt de producten bij mij in de praktijk aanschaffen,.