Shen Body Balance Vuren

 

De 5 Gears

In deze ademsessie maak je een reis maken door de verschillende staten van de adem.
Deze staten zijn gekoppeld aan je zenuwstelsel. Ze worden verdeeld in de parasympaticus, (rust en vertering) en de sympaticus, (vechten en vluchten).

We hebben 5 Gears. Rust, kalmte, flow, vechten en vluchten. In iedere staat van zijn adem je anders.
Bijvoorbeeld in rust adem je door je neus in en uit, in de vecht en vlucht modus adem je door je mond in en uit.

Het doel van deze ademsessie is om je weer bewust te maken van je staat van zijn en leer je ook hoe je deze staat van zijn met je adem kan veranderen

Je zal ervaren wat de link is tussen je adem en je staat van zijn, waardoor je in het moment dat een staat van zijn niet gewenst is, je makkelijker kan schakelen.

We doen tijdens de sessie ook een aantal retenties. Dat betekent dat je na het uitademen wacht tot je de ademprikkel weer voelt om in te ademen.
Hiermee verhoog je je Co2 tolerantie, waardoor je jouw weerbaarheid kan verhogen. Je zal dan beter om kunnen gaan met een stressvolle situatie.

Als je deze reis maakt door deze verschillende staten van ademen heen, kunnen er ook emoties loskomen. Deze emoties ontstaan bijvoorbeeld door trauma’s die je nog niet hebt kunnen verwerken. Door deze reis kun je in staat zijn om bepaalde trauma’s los te laten.