Shen Body Balance Vuren

Chi nei tsang/ Orgaanmassage (CNT)

Chi nei tsang is een vorm van Taoïstische interne orgaanmassage. Het vindt zijn oorsprong in het oude China. Chi nei tsang/ Orgaanmassage (CNT) helpt jou om te ontgiften, ontspannen en harmoniseren van de interne organen door middel van zachte aanrakingen, druk en diepe ademhalingstechnieken.

De buik is het centrum van onze levensenergie. Het doel is om de vrije stroom van energie ( chi/ki) in het lichaam te herstellen en de emoties die verband houden met de organen in evenwicht te brengen.

Het kan zijn dat je niet graag naar je buik ademt omdat je niet meer wilt voelen welke emoties daar opgeborgen zijn. Doordat je niet goed naar je buik ademt ontstaan er geleidelijk blokkades in je buik, die weer kunnen zorgen voor lichamelijke klachten: Buikklachten, rugklachten, obstipatie, menstruatiepijn enz.. Deze blokkades kunnen naast het ondiep ademen, ook ontstaan door stress of verkeerde voeding.

Bij een Chi nei tsang behandeling worden letterlijk de organen gemasseerd, bijvoorbeeld de darmen, lever, milt, maag, nier enz..
Ik zoek daar naar jouw blokkades en probeer deze dmv zachte druk op te lossen. Tijdens de behandeling adem je zo diep mogelijk naar je buik toe. Vastzittende emoties kunnen hierdoor vrijkomen.

Na de behandeling leer ik je zo nodig een ademhalingsoefening zodat je weer leert om goed naar je buik te ademen. Jouw energie kan dan vrij blijven stromen.